сряда, 8 септември 2010 г.

Цветни саксии - дома на цветята

На всички е известна поговорката „Децата са цветята на живота". Но в пълна сила да осъзнае на емоционално ниво смисъла на това изказване може само този, който е станал родител, почувствал е отговорността за съдбата на детето и неговата благодарност.

Аналогични чувства изпитват и истинските любители на флората, за които цветята са техни деца, които подобно на всяко дете през живота си се нуждаят от родителска грижа и любов. Едно от доказателствата за правилни и отговорни грижи за нежните (по време на цъфтежа) и благодарни спътници на човека се явяват цветните саксии.

Цветните саксии са задължителен атрибут от живота на всяко стайно растение. Тъй като подобно на дома на човека те надеждно защитават своите прелестни обитатели от повреждане на корените, осигуряват пълноценно развитие, осъществяват всички жизненоважни процеси. Именно цветните саксии, които днес са представени в широко разнообразие, са жизненонеобходими за представителите на флората. Те са важни не само за стайните декоративни, но и за градинските големи, силни на външен вид, беззащитните и нежни растения. Особено взискателни са градинските растения към цветните саксии в есенно-зимния период и тези в стаята през цялата година. Дилетантите в тази област ще се снабдят със саксии не от съображението за уют и хармонично развитие на растенията, които имат, а с мисълта уместна ли е кашпата или саксията в дизайна и съответстват ли те по цвят на интериора. Действително, цветните саксии са неповторими по рисунък, оригинални по форма украшения на стаята, които допълват кислородния обмен и изисканото оформление на дома, където трябва да помним, че всеки жител трябва да се чувства комфортно.

Декорацията на дома Copyright © 2009
Блогове за всичко и за всеки за реклама Get-Ads