понеделник, 16 ноември 2009 г.

Еко ремонти - Лакове мазилки лепила

Тези продукти са агресивни към ди хателната система най-вече заради разтворителите, които се съдържат в тях. Те могат да представляват 70% от състава на едно лепило! Изберете препарати с етикета NF. Той се отнася както за лепила, така и за мазилки, лакове, рамки за врати, етажерки, паркет.

Голямо разнообразие има и в еко вариантите на тези продукти. Съществуват еколепила без разтворители и формалдехид, произведени от расти телен латекс, креда, каолин или гли на. Лаковете от тази гама са на базата на естествени смоли, ленено масло, пчелен восък. Мазилките пък напомнят минали времена с природните си съставки: вар, креда, мраморен прах, целулоза, глина. Екологични предпазващи масла за дърво се произвеждат без вредните олово и кобалт, вместо които се използват естествени смоли, ленено и рициново масло. Вече има дори почистващи продукти без разтворители и киселини, които не излъчват токсични пари. В техния състав вместо вредните вещества са включени боров терпентин и цитрусови дестилати.

Полезна информация: разтворителите, съдържащи се в традиционните лакове и лепила, допринасят за нарушаването на озоновия слой.

Декорацията на дома Copyright © 2009
Блогове за всичко и за всеки за реклама Get-Ads